Манчестър Сити - Тотнъм, среща от 35-ия кръг на Висшата лига, стадион "Етихад", 14:30 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора: 

Манчестър Сити: Едерсон, Лапорт, Стоунс, Менди, Уолкър, Фернандиньо, Бернардо, Де Бройне, Стърлинг, Сане и Агуеро

Тотнъм: Лорис, Алдервейрелд, Вертонген, Трипиър, Роуз, Дайър, Уаняма, Али, Ериксен, Сон и Лукас

Прогноза на Gol.bg:
Сити има да си връща на този противник, тъй като отпадна от него на 1/4-финалите на Шампионската лига доста драматично, но от друга страна "гражданите" ще излязат с нагласата за задължителна победа, а не за отмъщение.

Отборът трябва да спечели оставащите си срещи във Висшата лига, за да може да защити титлата си. Ако успее да не сгреши никъде, тогава на 100% "гражданите" отново ще бъдат шампиони, тъй като по принцип макар да са втори имат предимство пред Ливърпул с мач по-малко. 

Домакините ще бъдат днес без контузения Браво, но всички други играчи са на линия на Пеп Гуардиола за срещата. Гостуващият отбор от своя страна ще бъде без Уинкс, Орие, Янсен, Кейн, Ламела и Сисоко, като всички те са контузени.

"Гражданите" са перфектен домакин и имат на сметката си седем поредни победи на свой терен във Висшата лига, като за този брой мачове отборът е допуснал едва три попадения. 

Ситуацията при Тотнъм с гостуванията не е никак лека и отборът е в негативна серия от четири поредни загуби при визитите си в английския елит, а днес каръкът много трудно ще бъде счупен и е доста вероятно Спърс да запише пето поредно поражение на чужд терен.

В последните пет мача между двата отбора статистиката показва предимство за Манчестър Сити с четири победи и едно поражение. 

Нашата прогноза за този мач е успех с 2:0 за домакините.

Прогноза: Манчестър Сити - Тотнъм 2:0