Халфът на националния отбор на Чехия и Аланияспор Йозеф Шурал загина при катастрофа на клубния автобус в Турция. Това се е случило след гостуването на Кайзериспор, на влизане в Алания.

Ранени са шест футболисти - Папис Сисе, Стивън Коулкър, Джалма Кампос, Уелинтон, Айзък Саки и Баяно. Те са настанени в болница и липсва информация за здравословното им състояние.

Трагедията се е сучила, защото шофьорът на микробуса е заспал зад волана. Вторият шофьор също бил заспал. И двамата са оцелели след катастрофата, като този, който е бил зад волана, е бил арестуван на момента.

"Минибусът на тима е катастрофирал на връщане от двубоя с Кайзериспор, който беше вчера. Седем футболисти са пострадали. Най-сериозни травми е имал Йозеф Шурал, който е бил откаран в частна клиника в Алания, но лекарите не са успели да го спасят и той е починал", съобщават от Аланияспор.

Шурал премина в турския клуб от Спарта (Прага) през януари тази година и има 1 гол в 11 мача. За националния тим на Чехия той е изиграл 20 двубоя и е отбелязал едно попадения.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KLXmJqAVRAk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>