Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров реагира спокойно след успеха с 2:0 над ЦСКА в мача от 31-ия кръг на Първа лига и заяви, че тимът се готви за финала в турнира за Купата на България срещу градския съперник Локомотив (Пловдив).

"Започнахме двубоя не добре, играхме в нашата половина, там не е нашата сила. Добро включване на Крис Добрев на почивката, започнахме да контраатакуваме, където сме силни. Коригирахме нещата през втората част и направихме няколко успешни контри, две от които завършихме. Доре се включи добре, това е ролята на свежите хора. Той се награди сам с този гол. Ние, треньорите, трябва да направим нужните ротация, да влеем свежест, за да сме във върхово състояние на финала. Отборът трябва да поддържа един добър ритъм на игра“, заяви Николай Киров след мача.

„Треньорите вече се готвим за финала, играчите още не ги занимаваме. Финалистите не ги помнят, това е исторически финал. Нека занимаваме зрителите и феновете с този финал след 7-8 дни. Съдийството не го коментирам. Само след един двубой си позволих да изразя възмущението, но съм си обещал, че няма да си го позволя втори път, надявам се да изпълня обещанието си. Става дума за полуфинала със Славия от миналата година. Разговори с Ботев не е имало на този етап, питайте ръководството. Нямам яснота какво се случва със стадион "Христо Ботев", до мен достига това, което излиза в медиите. Надявам се нещата да се получат", добави наставникът.