Все пo-голяма става вероятността Димитър Димитров да започне работа в Левски. Сините искат специалиста за спортен директор. Те вече са отправили покана към него, след като в края на миналата седмица той напусна Иртиш, пише „Тема спорт“. Димитров в момента е в България, след като от казахстанския клуб не го допуснаха на скамейката на мача срещу Жетису (0:3) в сряда. Треньорът и помощниците му Петър Колев и Георги Чиликов бяха спрени от охраната на входа на стадиона и не получиха позволение да влязат вътре. Задават се съдебни дела между двете страни…

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев вече обяви, че се е чувал на няколко пъти с Димитров. Името на специалиста бе свързвано с треньорския пост на „Герена“, но всъщност от клуба му предлагат друга позиция – тази на директор. Сините нямат спортно-технически началник от повече от една година. За последно такава длъжност заемаше Асен Бука-рев. На 99% пък през следващия сезон на треньорския мостик на Левски ще е Петър Хубчев.

През тази седмица Димитър Димитров трябва да се срещне със сините шефове. И вероятността да приеме предложението им не е никак малка. Очаква се развитие по темата да има в следващите няколко дни.

Херо бе треньор на Левски през 2000 година. Той изведе тима до дубъл, след което двете страни се разделиха. Оттогава насетне Димитър Димитров многократно бе свързван със завръщане на „Герена“, като през есента на 2014-а това бе много близо да се случи. В крайна сметка обаче тогава Димитров не се разбра със спортния директор на сините Георги Иванов-Гонзо.