Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович беше изключително щастлив след победата над градския съперник Ботев с 1:0 на финала на турнира за купата на България по футбол, след която "железничарите" за първи път в историята си заслужиха трофея.

"Тази победа е нещо фантастично за мен. Това е потвърждение за качеството на моята работа. Благодаря на футболистите, които се раздадоха до край. Имахме много по-добри шансове срещу един много труден съперник".

"Победата ни е заслужена. Имаше критики към нас през сезона, но именно такива победи дават отговор на критиците. Най-важното е да показваме качествата си на терена, както направихме днес. През второто полувреме допуснахме няколко положения пред нашата врата, когато направихме някои промени".

"Но като цяло не позволихме на Ботев да създаде кой знае какво. Съперникът игра толкова, колкото ние му позволихме. Предстои ни евроучастие. Всеки ще трябва да даде 100 процента от себе си, да си свършим работата и да се опитаме да стигнем възможно най-далеч", заяви Акрапович.

Президентът на "железничарите" Христо Крушарски също беше много доволен от успеха.

"Много сериозно отношение на момчетата към финала. Те се надъхаха сами повече, отколкото аз ги надъхах. Празникът е невероятен. Целите ни сега се повишават. Локомотивът върви към Европа".

"Мисля, че ще имаме добри успехи. Момчетата казаха, че премиите не ги интересуват, интересува ги само финалът. Какво ще реша да дам, това ще си го реша аз", каза Крушарски.