Колумбия постигна победа с 2:0 над Аржентина на старта на Копа Америка в мач от Група "В" на турнира, а това е голям шок за "гаучосите", които силно се надяваха на добро представяне поне в първия мач.

И макар в състава на аржентинците да личаха имената на Кун Агуеро, Лео Меси и Анхел Ди Мария отборът на практика бе беззъб в предни позиции.

За колумбийците попаденията бяха дело на Роджър Мартинес, който откри резултата в 71-ата минута, както и на Дуван Сапата, който довърши клетия противник на неговата родина в 86-ата минута.

Така колумбийците започнаха много силно турнира и взеха важни три точки в актива си.


Самата среща обаче започна изключително добре за аржентинците и още в 10-ата минута Агуеро излезе зад отбраната и бе на косъм да вкара, но Оспина се намеси решително и предотврати попадение.

В 17-ата минута и колумбийците бяха близо до гол, но ударът на Мартинес от наказателното поле премина покрай вратата.

В следващите минути Колумбия заигра по-добре и в 35-ата минута се стигна до далечен удар на Хамес, който обаче на немери целта, а до почивката не паднаха попадения.

Второто полувреме започна отлично за аржентинците и те стигнаха до чист голов шанс чрез Паредес, но неговият удар премина буквално на сантиметри покрай вратата.

В 59-ата минута той отново стреля, но Оспина се намеси решително и само това спаси Колумбия да получи попадение.

В 67-ата минута Аржентина за пореден път бе близо до гола, но стражът на противника направи фантастично спасяване след удар с глава на Отаменди, а след това Меси не успя да вкара от близо при добавката си.

Точно четири минути след това Мартинес напредна до границата на наказателното поле и отправи тежък удар, който влезе във вратата и така колумбийците поведоха.

В 86-ата минута Колумбия довърши своя противник и с втори гол, който бе дело на Сапата. Той засече прекрасно подаване на първия голмайстор Мартинес и на практика оформи крайния резултат.

АРЖЕНТИНА - КОЛУМБИЯ 0:2
0:1 Мартинес 71
0:2 Сапата 86

Аржентина: Армани, Отаменди, Таляфико, Пецела, Саравия, Ди Мария (46 - Де Пол), Паредес, Родригес (67 - Писаро), Ло Селсо, Меси, Агуеро (79 - Суарес)

Колумбия: Оспина, Медина, Телисо, Мина, Санчес, Куадрадо (64 - Лерма), Родригес, , Урибе, Бариос, Фалкао (81 - Сапата), Муриел (14 - Мартинес)