Португалската надежда Жоао Феликс официално е част от Атлетико Мадрид, за да се превърне в най-скъпия играч в историята на Дюшекчиите. 

Испанският клуб плаща на Бенфика за него 126 милиона евро, след като още преди дни бе обявено, че споразумението между клубовете е факт. Националът е 4-ият най-скъп в историята, като повече струват единствено Неймар, Килиан Мбапе и Филипе Коутиньо. 

„Атлетико Мадрид и Бенфика договориха трансфера на Жоао Феликс, който е нов футболист на червено-белите. 19-годишният португалец подписа договор за следващите 7 сезона, след като премина успешно медицинските тестове“ пише в сайта на Атлетико. 

Грандовете от Европа хвърлиха око на 19-годишния нападател, като Манчестър Сити също бе сериозен кандидат за подписа му, но Атлетико изпревари всички, покривайки неустойката по договора на футболиста. 

Жоао Феликс трябва да се превърне в новата голяма звезда на испанския тим и да бъде играчът, около когото ще се гради отбора, в стремежа да остане конкурентен на Барселона и Реал Мадрид.