Спартак Москва е раздели с халфа Фернандо и нападателя Луис Адриано. 27-годишният Фернандо беше продаден на Бейджинг Гуоан.

Трансферната сума е около 15 милиона евро. Интерес към Фернандо имаше и от Дженоа, а Шанхай Шенхуа беше готов да плати за него 20 млн., но той избра офертата на друг от китайските грандове.

“Благодарим на Фернандо за ярката следа, която остави в нашия клуб, както и за позитивизма, с който всеки ден даряваше хората около себе си. Благодарим ти, Фернандо! Успех в Пекин!“, написаха от Спартак.

Бразилецът дойде през 2016 година за 12 млн. евро от Сампдория, а преди това направи впечатление в Европа с изявите си в Шахтьор (Донецк).

Дефанзивният халф помогна бързо се наложи като основна фигура в Спартак и имаше голяма заслуга за спечелената титла през 2017 година.

През миналия сезон Фернандо беше най-добрият футболист на Спартак, а това лято стана ясно, че клубът няма да устои на примамливите оферти за него. Луис Адриано пък се завърна в Бразилия и подписа с Палмейрас. Неговият договор е за 4 години, а клубовете не разкриха повече подробности.