Националът на България Божидар Краев направи страхотен дебют за новия си тим Жил Висенте в Португалия. Юношата на Левски, който е преотстъпен на португалците от датския Мидтиланд, донесе победата с 3:2 в 90-ата минута над Авеш в мача от Купата на Лигата.

22-годишният футболист започна титуляр, като остави отлични впечатления с изявите си. Младокът първо асистира за 1:1 в 63-ата минута на Лима, след като противникът беше повел в 53-ата минута с гол на Уелинтон Жуньор. Тимът на Краев стигна до пълен обрат в 72-ата минута, когато точен беше бразилецът Лоуренси, който заедно с Краев направи най-силно впечатление на терена. Авеш обаче стигна до 2:2 в 75-ата минута с гол на Пеу.

Секунди преди края на мача обаче Божката Краев с красив гол извън наказателното поле матира стража на противника и класира тима си напред в турнира. Успехът на Жил Висенте гарантира на „петлите“ участие в груповата фаза на Купата на Лигата в Португалия.

Интересното е, че при 0:0 в 34-ата минута Фалкао изпусна дузпа за Авеш, която вратарят на Жил Висенте Уелинктон отрази.

Краев, който пристигна преди 10 дни в Португалия, преди няколко дни вкара страхотен гол и в последната контрола на тима преди сезона срещу Шавеш, когато тимът му отстъпи с 1:2.

Родният футболист се очаква да е титуляр в старта на сезона в първенството срещу Порто на 10 август.