Българският национал Кирил Десподов няма бъдеще в настоящия си клуб Каляри през настоящия сезон и това си личи все повече от действията на клуба. Макар нападателят да е категоричен в желанието си да остане при "червено-сините", ръководството трескаво търси начин как да го преотстъпи. 

След като юношата на Литекс категорично отказа да ходи във втородивизионния Кротоне, а после отхвърли и опцията с участника в Шампионската лига Цървена Звезда, сега шефовете са му намерили и трети вариант. Според медиите в Сардиния, касае се за водещия австрийски клуб Щурм Грац. 

И там преговорите на ниво ръководства на двата клуба са в напреднала фаза, но не се знае как ще реагира самият играч. Той вече отказа да премине в Кротоне, след като шефовете на двата клуба бяха оформили всички параметри по сделката. По подобен начин процедира и с интереса от сърбите. 

От Каляри са категорични, че Десподов не попада в плановете на наставника Роландо Маран за тази кампания. Той не попадна в групата за първите два мача на сардинците този сезон, а е вероятно дори и да остане без картотека за цялата кампания след 2 септември, когато затваря трансферният пазар в Серия А. 

Островитяните трябва да заявят определн списък от футболисти след затварянето на трансферния прозорец и Десподов категорично не попада сред тях. Играчът обаче упорства и иска да се докаже на тренировките, че заслужава мястото си. Затова не е гарантирано, че ще приеме и офертата от Щурм Грац.