Голямата победа на Григор Димитров над Роджър Федерер на четвъртфиналите на US Open му донесе доста пари. Само за три часа той си изработи цели 960 000 долара. Това е сумата, която ще получи всеки от полуфиналистите в Ню Йорк, пише "Новспорт".

Тазгодишното издание на US Open е с рекорден награден фонд от 57 238 700 долара. Шампионите при мъжете и жените ще вземат по 3,85 млн. долара. За финалистите ще останат по $1,9 млн.

В същото време Гришо провали едно дългоочаквано от целия спортен свят събитие. Всички се надяваха големите съперници Роджър Федерер и Рафаел Надал най-после да се срещнат един срещу друг на US Open. Двамата великани имат точно 40 мача помежду си, а Матадора води с 24:16, но никога не са имали битка на Откритото първенство на Щатите.

Такава няма да има и тази година, след като Григор Димитров спечели срещу Маестрото в пет сета - 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Известният германски портал sport1.de обаче публикува злобно заглавие на репортажа си за големия мач между Григор Димитров и Роджър Федерер: "Престъпление! Федерер бе провален от Димитров".

Германците твърдят, че швейцарецът е бил спрян към рекордна титла. За победата на Гришо спомогнала контузия на легендата. Злобата срещу българина може да е и в отговор на краха, който претърпя звездата на немците Александър Зверев. Тенисистът с руски корени отпадна от надпреварата в по-ранна фаза, докато хасковлията върви възходящо в турнира. 

Sport1.de пише още, че Димитров е станал най-ниско класираният тенисист, стигнал до полуфинал на турнир от Голям шлем, след Рейнер Шуетлер през 2008 година. Той направи това на "Уимбълдън", като в този момент е бил под номер 94 в света.