Григор Димитров се срина на 1/4-финалите в Чънду и загуби от 71-ата ракета в световния тенис Александър Бублик, който стигна до успеха след 5:7, 7:6(9), 7:6(3). Доста интересно е да се отбележи, че във втория сет българинът пропусна два мачбола в тайбрека.

В спор за място на финала казахстанецът ще срещне победителя от мача между южноафриканеца Лойд Харис и португалеца Жоао Соуса. 

В първия сет българинът проби във втория гейм, но неговият противник успя да върне пробива в петия гейм. В крайна сметка обаче в последния дванадесети гейм българинът стигна до решителен пробив с който спечели сета на откриването.

Във втория сет на Гришо му се наложи да спасява точка за пробив в първия гейм, но той се справи и си взе подаването, а след третия гейм пък неговият противник си взе медицински таймаут, тъй като изпитваше физически проблеми. 

Казахстанецът намери сили да продължи и до края на частта двамата си взимаха подаванията и се стигна до тайбрек. В него българинът изпусна два мачбола и след груба непредизвикана грешка при 10:9 за своя опонент загуби частта. 

Третият сет започна по възможно най-лошия за българина и той инкасира пробив във втория гейм от него. Бублик след това затвърди пробива и увеличи аванса си на 3:0 в геймовете, но все пак Григор намери начин да върне пробива в седмия гейм. 

В крайна сметка се стигна до тайбрек в третия сет в който Бублик спечели лесно след 7:3 точки.