Чехия постигна изненадваща победа с 2:1 след обрат срещу Англия в европейска квалификация, която се игра на стадион „Синобо Стейдиъм” в Прага.

Кейн откри за гостите от дузпа в 5-ата минута, а четири след това Брабец изравни резултата. За крайния резултат точен бе Ондрашек в 85-ата минута.

При успех днес англичаните щяха предсрочно да си осигурят класиране на еврофиналите, но отборът ще трябва да изчака още. 

Въпреки загубата„Трите лъва” са лидери в Група „А” с актив от 12 точки, докато чехите са втори със същия брой точки, но и мач повече.


Срещата започна активно за чехите, но въпреки това обаче Англия стигна първа до попадение.

Още в 5-ата минута Стърлинг бе съборен в наказателното поле и „Трите лъва” получиха дузпа, която бе реализирана от Кейн.

Това обаче изобщо не смути домакините и малко след това Пикфорд се намеси отлично след удар на Куфал.

При корнера до който се стигна в тази ситуация се създаде меле в наказателното поле на британците и в крайна сметка Брабец успя да насочи топката във вратата и да изравни в 9-ата минута.

В 20-ата минута Шик пробва удар с глава, който обаче премина покрай вратата на гостите.

Десетина минути след това опит на Кейн да отправи удар бе по отличен начин блокиран от противников бранител.

До почивката така и нямаше повече попадения.

Второто полувреме започна с добро темпо, а в 60-ата минута чехите бяха на косъм от пълен обрат.

Масопуст отправи удар, който бе по брилянтен начин спасен от Пикфорд и в крайна сметка домакините се задоволиха само с корнер.

Чехите продължиха да стигат до по-опасните положения след почивката. В 74-ата минута Сучек се строполи в наказателното поле на англичаните след съпрокосновение с противников бранител, но реферът си замълча.

Точно четири минути след това Крал пробва късмета си и отправи мощен удар, който бе спасен по страхотен начин от Пикфорд. 

По-добрата игра на домакините след почивката даде резултат и в 85-ата минута Ондрашек донесе гола на обрата с който чехите стигнаха и до крайния успех. Той бе намерен на точката на дузпата и не сгреши. 

Чехия – Англия 2:1
0:1 Кейн 5 дузпа
1:1 Брабец 9
2:1 Ондрашек 85

Чехия: Вацлик, Челущка, Брабец, Борил, Куфал, Дарида, Масопуст, Сучек, Крал, Янкто (82 - Копич), Шик (64 - Ондрашек)

Англия: Пикфорд, Роуз, Трипиър, Магуайър, Кийн, Хендерсън, Маунт, (72 - Баркли) Рийс (83 - Ейбрахам), Санчо (73 - Рашфорд), Кейн, Стърлинг