България и Черна гора стигнаха до скучно равенство 0:0 в двубой от Група А на квалификациите за Евро 2020, игран на градския стадион в Подгорица.

Футболистите на селекционера Красимир Балъков стояха по-добре на терена през първото полувреме и дори могат да съжаляват, че не успяха да поведат в резултата. С пропуски се отличиха Божидар Краев и Галин Иванов.

През втората част домакините леко вдигнаха темпото, но като цяло и при двата отбора се виждаше сериозната липса на идеи и класа в офанзивен план.

Така България продължава да потъва в черната си серия. "Трикольорите" вече имат десет мача без победа. В тях нашите момчета направиха пет равенства и допуснаха още толкова загуби. Българите и Черна гора продължават да заемат последните 2 позиции в групата си с актив от 2 точки. Сега пред Балъков и компания предстои срещата с Англия в понеделник на "Васил Левски".

Двубоят започна добре за нашите момчета и те създадоха първата по-сериозна опасност в срещата в 6-ата минута. Антон Недялков се включи в атака отляво и центрира към Галин Иванов, който чакаше около точката на дузпата. Фланговият футболист обаче стреля право в Петкович, който изби.

Последваха минути, които бяха съпътствани от здрава борба за надмощие в средата на терена, като интересните ситуации липсваха, въпреки лекия превес на българите.

В 31-ата минута Божидар Краев прати топката във вратата на домакините. Нападателят засече с глава центриране от пряк свободен удар, но бе зад отбраната на Черна гора.

В края на първто полувреме отново Краев бе близо до това да се разпише. Футболистът нанесе диагонален изстрел, но топката мина покрай лявата греда на вратаря Даниел Петкович.

През втората част бългатите продължиха да стоят по-добре на терена, но в 53-ата минута домакините бяха близо до гола. Адам Марушич проби отдясно и центрира на далечната греда, където Георги Пашов изпусна Владимир Йовович. Нападателят на Черна гора не успя да нанесе хубав удар и вратарят на "лъвовете" се справи.

Последва бърза контраатака на "трикольорите", в която Марселиньо проби през центъра и опита удар, който рикошира в играч на домакините и излезе в корнер. След неговото изпълнение Димитров стреля с глава в аут.

В края на срещата домакините можеха да нокаутират българите с късен гол. Косович получи топката в наказателното поле, при който Пламен Илиев с шпагат изчисти топката пред краката на Косович. При последвалото изпълнение на корнер Вукчевич стреля покрай вратата.

Черна гора - България 0:0 

Черна гора: Петкович, Секулич, Н.Вукчевич, Лагатор, Савич (Косович 39'), Йовович (Янкович 66'), Хакшабанович (Миркович 82'), Болейвич, Шимич, Марушич, Бечирай
Селекционер: Фарук Хаджибегич

България: Илиев, Пашов, Димитров, Занев, Недялков, Малинов, Иванов, Попов (Костадинов 64') Марселиньо (Иса 70'), Вандерсон (Карагарен 77'), Краев
Селекционер: Красимир Балъков

Подгорица, стадион "Градски"
Съдия: Андреас Екберг
Жълти картони: Лагатор, Янкович (Черна гора); Пашов, Малинов (България)