Роджър Федерер изпусна нервите си в четвъртфиналния мач на Мастърса в Шанхай, който двукратният шампион загуби драматично от Александър Зверев след 3-6 7-6(7) 3-6.

Рекордьорът от титли в Големия шлем влезе в спор със съдията на стола, който не го бе предупредил, че топките са сменени в началото на решителния трети сет – веднага след като Маестрото бе отразил пет мачбола. По традиция Роджър винаги сменя ракетата си, преди новите топки да бъдат вкарани в употреба, но сега пропусна да го стори. Именно затова започна размяната на реплики с рефера при изоставане от пробив и 0-2, след което продължи при резултат 0-3.

Пререканията между швейцареца и съдията се превърнаха в централна тема, която дори засенчи победата на Александър Зверев – именно този факт подразни Маестрото.

Роджър се появи на пресконференцията си в Шанхай в много мрачно настроение. И когато му бе зададен въпрос защо се е ядосал на наказателната точка в мача, ситуацията се влоши:

„За да може да пишете в Twitter? Ами, защото би било хубаво да напишете и нещо хубаво за мача“, бе отговорът на Федерер.