Димитър Димитров - Херо е новият треньор на Берое, а информацията излезе официално в сайта на заралии. Така новината от по-рано през деня на Gol.bg се потвърди.

Ето и съобщението в сайта на старозагорския тим: 

Ръководството на ПФК „Берое“ прие оставките на досегашния треньорски екип в състав Александър Томаш, Константин Мирчев, Тодор Кючуков и Ивайло Младенов, на които благодари за съвместната работа и пожелава успех!

Новият старши треньор на „Берое“ ще бъде Димитър Димитров, който ще проведе своята първа тренировка с отбора утре в 16 ч. В неговия екип ще бъдат още Петър Колев и Георги Чиликов. Представянето на новия треньорски щаб ще бъде утре (24 октомври) от 14:30 ч. в залата за пресконференции на стадион „Берое“.

Димитър Димитров е на 60 г., роден в Бургас. Като треньор е трикратен шампион на България, носител на Купата на страната, двукратен носител на Купата на професионалната лига. За последно той бе треньор на казахстанския „Иртиш“ (Павлодар).

Петър Колев е на 44 г., роден в Хасково. Като футболист той има 98 мача за „Берое“ във всички турнири. Колев бе старши треньор на дублиращия отбор на „зелените“ през сезон 2009/10 г.

Георги Чиликов е на 41 г., роден в Бургас. Като футболист е шампион на България и трикратен носител на Купата на страната.