Легендата на световния футбол Диего Марадона похвали нападателя на Наполи Дрис Мертенс, който го измести от второто място на класацията за най-много вкарани голове с екипа на клуба. 32-годишният белгиец се разписа два пъти за успеха с 3:2 над Ред Бул Залцбург в Шампионската лига.

Така Мертенс вече е реализирал 116 пъти за неаполитанците, а феноменалният аржентинец е записал в личната си статистика 115 гола за тима. Лидер в ранглистата е Марек Хамшик, който има 121 попадения за Наполи.

Както е известно, Диего Марадона носи екипа на отбора от „Сан Паоло“ в периода 1984-1991 г. Това е златната ера в историята на клуба, тъй като тогава са спечелени двете шампионски титли на Наполи (1987 и 1990 г.), както и Купата на УЕФА. Докато аржентинецът играе за неаполитанците, тимът триумфира по един път с Купата и Суперкупата на Италия.

„Въобще не съм разочарован, че бях изместен. Аз аплодирам Мертенс. Когато той вкара, аз не мислех за моите постижения, а за Наполи. Гледам всеки мач на отбора, а срещите от Шампионската лига са особена емоция. Двубоят с Ред Бул Залцбург беше пълен с емоции, а когато победиш е още по-вълнуващо“, обяви 58-годишният аржентинец.

„Дрис е роден за нападател, въпреки че самият той едва ли го е разбирал. Би ми се искало да направя нещо, за да може той да остане в Наполи. Скъпи президент на клуба, призовавам те да не му позволяваш да си тръгне. Да, Мертенс е на повече от 30 години, но продължава да играе, да тича и да вкарва голове с предишната свежест. Ако Дрис Мертенс напусне Наполи, нека знае, че в моя отбор винаги има място за него“, допълни Диего Марадона.