Лестър размаза Саутхемптън с 9:0, при това като гост, за да постигне впечатляващ успех на старта на 10-ия кръг на Висшата лига. Победата е рекордна в историята на Лисиците в Лигата и в същото време най-тежкото поражение за Светците. 

Лисиците откриха още в 10-ата минута, след като Бен Чилуел направи добавка след спасен удар на Барнс, а секунди по-късно получиха и числено предимство, след като Райън Бъртранд бе изгонен след намеса на ВАР, заради брутално влизане с бутоните срещу Айосе Перес в началото на нападението.  

Юри Тилеманс удвои бързо в 17-ата минута, а малко след това взаимодейства с Айосе Перес, който вкара за 3:0 и накара някои от феновете на домакините да се насочат към изходите още в средата на първото полувреме. 

Перес се разписа отново в 39-ата минута със силен удар от малък ъгъл, а секунди преди паузата дойде ред и на Джейми Варди да реализира обичайното си попадение. 

Само за 2 минути след паузата гостите вкараха още два пъти. В 57-ата Перес оформи хеттрика си, след като бе изведен зад защитата, а почти веднага след това Варди вкара с глава. 

В края Джеймс Мадисън също успя да реализира, като вкара от свободен удар. В добавеното време гостите получиха и дузпа, която Варди вкара и също завърши с хеттрик. 

Страхотна победа за Лестър, който почете бившия си президент Вичай Сривадханапрабха, който загина трагично при катастроха с хеликоптер миналата година. Хората на Брендън Роджърс вече имат 20 точки, като поне временно излязоха втори в класирането.