Единственият българин участник в най–престижната бойна верига в света по смесени бойни изкуства UFC - Благой Иванов се прибра в България след несправедливата загуба от Дерик Лис и тоталното ощетяване от реферите в „Медисън Скуеър Гардън“.

"Загубих мача си от Дерик Люис със спорно съдийско решение, освен това той беше намазал тялото си с нещо преди мача, затова не успях да наложа добър захват и да го заключа. Но тези мръсни игри ги има в нашия спорт", разкри Багата пред Канал 3.

Това беше четвърта среща за Благой Иванов в UFC, като по договор му остава да изиграе още два мача през следващата година.

До момента Багата регистрира две победи и две загуби в боевете си за бойната организация и заема десето място в ранглистата в тежка категория.

"Имам леки контузии трябва да се оправя и живот и здраве март-април месец ще ми е следващата битка. В момента минавам медицински прегледи, за видят, че съм здрав и оттам нататък ще се определя дата за нов мач", завърши Благой Иванов.

За да стигне до мач за Световната титла, боецът ни трябва да направи задължително две победи в следващите си двубои и да влезе сред най-добрите пет на света.