Настоящият носител на трофея Локомотив (Пловдив) победи Литекс с 2:1 в последен мач от 1/8-финалите на турнира за Купата на България. 

Първото полувреме се изигра изцяло пред вратата на гостите от Ловеч, които с изключение на корнер в 42-ата минута, нямаха много шансове. Домакините пък, макар да създадоха повече положения, така и не успяха да затруднят вратаря на ловчанлии с точен удар.

Локомотив стартира втората част с две смени и в игра се появиха Един Бахтич и Георги Илиев.

Те обаче не помогнаха на домакините да променят играта си, поне до 65-ата минута. Тогава гостите от Ловеч изненадващо откриха резултата, а настоящият носител на Купата на България тръгна напред. Бирсент Карагерен пропусна да изравни в 67-ата минута, но в 74-ата Димитър Илиев възстанови равенството, а "смърфовете" продължиха да търсят победата. Четвърт час след това Илиев се разписа за втори път и донесе победата за Локомотив, с която настоящият носител на трофея продължава към 1/4-финалите.

За 1/4-финалите вече се класираха ЦСКА, ЦСКА 1948, Левски, Ботев (Враца), Ботев (Гълъбово), Ботев (Пловдив) и Лудогорец. Жребият за следващата фаза ще се тегли идната седмица във вторник или сряда.