Хебър иска нападателя Валери Божинов.

Пазарджиклии вече са се свързали с доскорошния футболист на Ботев Враца, пише plovdivderby.com.

Двете страни са провели първоначални разговори, като са постигнали и устна договорка, но се изчаква развитието по евентуален трансфер на Божинов в чужбина. С този мотив той се раздели с врачани, въпреки че имаше договор с тях до края на сезона.

Наскоро наставникът на Хебър Николай Митов и нападателят са се видели в София. Пазарджиклии няма да имат проблем да удовлетворят финансовите претенции на бившия национал. В същото време втородивизионният тим вече се раздели с нападател и така освободи място за Божинов.

36-годишният Георги Андонов няма да е част от Хебър през пролетта, въпреки че се възстанови от контузия, която го извади от терена за 3 месеца. Опитният футболист има договор със зелените, но след новогодишните празници двете страни ще се разделят по взаимно съгласие.

Андонов има над 100 мача за Ботев Пловдив и още около 200 за отборите на Берое, Черноморец Бургас, Черно море и Верея в елита на България. Андонов е имал проблеми с кръста и в началото на есенния дял и е играл на инжекции за отбора от Пазарджик, като преди един от мачовете при поставянето лекар му е уцелил нерв, което го е вкарало за дълго в лазарета, твърдят близки до нападателя.

Хебър започна колебливо сезона, но в последните мачове се върна в битката за баражите. Пазарджиклии зимуват на седмо място с 27 точки, на шест от третия Монтана. При подновяването на шампионата отборът приема един от аутсайдерите Спартак Варна, в уикенда на 15 февруари.