Тотнъм обърна гостуващия Брайтън с 2:1 в първия мач от 19-ия кръг и празничната програма на "Боксинг дей“ в английската Висша лига. Победата едва ли е зарадвала толкова много мениджъра на „шпорите“ Жозе Моуриньо, след като почина обичан член на семейството му.

Още в 9-ата минута Сосеньон получи извеждащо подаване на от Алдервейрелд и нацели гредата, но като цяло домакините играха слабо през първата част и „чайките“ дори владееха повече топката. В 24-ата минута пък гол на Хари Кейн не бе признат след намесата на ВАР заради засада на нападателя.

Брайтън поведе с гол на Адам Уебстър (37), който засече с глава центриране на Паскал Грос от пряк свободен удар и удържа аванс си до почивката.

В началото на втората част активната игра на домакините се увенча с изравнителен гол на Хари Кейн (53), чийто първи удар бе избит от вратаря на Райън, който нямаше шанс при добавката на нападателя. Тотнъм продължи да играе по-добре и заслужено стигна до пълен обрат с красиво попадение на Деле Али (72), който шутира технично от движение и прехвърли вратаря.

До края „чайките“ не успяха да променят нищо, а в последната 90-а минута Райън предотврати втори гол на Деле Али, спасявайки силен удар на останалия сам срещу него халф.

След успеха си Тотнъм се изкачи на пета позиция с 29 точки и е на 3 зад четвъртия Челси, който приема Саутхемптън в празничния кръг. Брайтън остава 13-и с 20 точки преди останалите срещи от кръга.