Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти заяви във вторник, че играчите му са готови за предстоящите дерби мачове с Манчестър Сити за първенство и Ливърпул за купата на Англия.

"Срещу Сити ще бъде чудесна възможност да проверим на какво ниво сме", каза италианецът, под чието ръководство "карамелите" записаха две победи в два мача.

"Те са наистина силен отбор, но ние сме уверени в нашите възможности, За нас е добре, че такива тестове идват сега. Същото важи и за мача с Ливърпул. Трябва да се опитаме да бъдем конкурентоспособни срещу най-добрите в Европа", допълни Анчелоти.

Евертън се намира в серия от пет последователни мача без поражение във Висшата лига след уволнението на Марко Силва - серия, за която спомогна и Дънкан Фъргюсън, който изпълняваше мениджърските функции между Силва и Анчелоти.

"Не съм изненадан от победите ни над Бърнли и Нюкасъл, защото ние играем за победа. Бях изненадан от духа на тима".

"Мисля, че Дънкан е свършил страхотна работа. Играчите показват увереност и се надявам, че тя ще се запази и в следващите мачове, които несъмнено ще бъдат много трудни", допълни новият мениджър на Евертън.