Едно от най-големите имена в женския скок на височина през този век Бланка Влашич планира да се завърне в сектора през 2021 година. Хърватската лекоатлетка не се състезавала от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, когато спечели бронзов медал, като в последните години бе измъчвана от контузии в ахилеса.

Бащата и треньорът на 36-годишната Влашич – Йоско, разкри, че тя вече е преодоляла физическите проблеми и ще започне отново да скача от следващия сезон, но няма да търси класиране на Олимпиадата в Токио това лято.

„Състоянието на Бланка е много по-добро. Вече няма възпаление на костта, но ахилеса все още не е напълно възстановен. Общото ѝ състояние е добро и тя вече тренира. Все още няма как да постигне резултати от над 2 метра“, коментира Йоско Влашич.

Влашич доминираше в сектора на високия скок през първото десетилетие на този век, като спечели 4 световни титли, а в периода 2007-2008 г. записа впечатляваща серия от 29 поредни победи. Въпреки това, тя така и не успя да стане олимпийска шампионка, но има сребро от Пекин и бронз от Рио.