Спортният директор на Нефтохимик (Бургас) Недялко Москов се свърза с БТА, за да опровергае информацията, че клубът има затруднения в съществуването си и едва ли не ще напусне първенството.

Той добави, че е бил изтълкуван превратно и става дума единствено за освобождаване на квартирите и отпращане на играчите по родните им места до 29-и март.

"Пускаме футболистите в неплатен отпуск до 29-и март, това е истината. След това ще видим какво ще бъде решението на БФС за продължаване на първенството. Няма смисъл да се плащат квартири, затова накарахме играчите да ги освободят и да се прибират по родните си места, които не са от Бургас".

"След като се поднови първенството, за мене то ще мине в режим сряда-събота до самия му край и ще протече в рамките на 40-ина дни. Тогава ще видим къде ще настаним играчите", обясни още Москов.

Той допълни, че играчите ще бъдат пуснати в неплатен отпуск. Други, които искат, могат да си прекратят договорите и да отидат на трудовата борса и след като се поднови първенството, да се върнат в отбора. 

"Моята прогноза е, че ще има трудости за всички отбори, като изключим богатите от efbet Лига. Но Нефтохимик си играе в първенството. Единствено не знаем датата на подновяването му", добави Москов.