Локомотив Пловдив победи с 2:1 Пирин Благоевград у дома в отложен мач от 3-ия кръг на efbet Лига.

Това беше първи успех за "смърфовете" на собствен терен през сезона. Головете за домакините вкараха Георги Минчев (44) и Димитър Илиев (61). 

След почивката Станислав Костов (68) намали изоставането на "орлетата", но до края не паднаха повече попадения.

В класирането Локомотив се изкачи на 9-то място с 11 точки, докато Пирин остава на 13-та позиция с 8 пункта.

В петък пловдивчани приемат ЦСКА 1948, а ден по-късно новакът в елита гостува на Левски.


В 13-ата минута Георги Минчев отправи много опасен удар към вратата на Петър Петров. След груба грешка на Станислав Манолев топката достигна до нападателя на Локомотив Пд, който напредна и стреля от границата на наказателното поле. Стражът на Пирин обаче внимаваше и успя да избие в корнер.

Малко по-късно Кристиан Гомис стреля добре с глава след центриране от корнер, но не успя да насочи топката достатъчно прецизно и тя мина покрай лявата греда.

Пирин отговори с удар на Станислав Костов. Христофор Хубчев центрира в наказателното поле, където нападателят се оказа сам и стреля с глава. Илко Пиргов обаче успя да улови топката.

В 28-ата минута Спас Георгриев стреля от разстояние, но Илко Пиргов спаси. Само 60 секунди по-късно Венсан Марсел получи добра топка в наказателното поле. Ударът му обаче мина високо над напречната греда.

Локомотив бе много близо до гол в 32-ата минута. Бирсент Карагарен центрира в пеналта на Пирин, където обаче Венсан Марсел и Шакил Сно си попречиха и не успяха от близко разстояние да вкарат топката в мрежата на гостите.

В 41-ата минута домакините най-накрая стигнаха до гол. След силен удар на Бирсент Карагарен Петър Петров не се намеси добре и топката попадна на крака на Георги Минчев, който отблизо се разписа. Попадението обаче не бе зачетено заради засада на нападателя на "смърфовете". Минута преди края на редовното време на първата част Локомотив стигна до гол.

Георги Минчев се пребори във въздуха за една висока топка и я чукна към Димитър Илиев. Капитанът на домакините веднага подаде към колегата си в предни позиции. Вратарят на Пирин Петър Петров излезе да пресече паса, но се сблъска с Петър Занев и Минчев на празна врата се разписа.

Домакините започнаха по-активно второто полувреме, като в 49-ата минута Венсан Марсел бе изведен отлично по дясното крило. Французинът навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала, но топката премина много близо до страничната греда.

В 56-ата минута Антон Карачанаков получи добър пас в пеналта, като стреля от движение, но много неточно.  Само четири минути по-късно Димитър Илиев получи около точката за дузпата, успя да се обърне бързо с лице към вратата и да матира Петров за 2:0

В Станислав Костов успя да намали разултата, след като топката стигна до него в наказателното поле след сблъсък между Манолев и защитник в черно-бяло. ВАР провери попадението и се оказа, че няма засада.

Този гол обаче се оказа недостатъчен за "орлетата" поне за частичен обрат. Така те останаха с осем точки на предпоследното 13-то място, докато Локомотив се изкачиха на девета позиция с 11.

Локомотив - Пирин 2:1

Голмайстори: 1:0 Минчев (44), 2:0 Димитър Илиев (61), 2:1 Костов (68)

Локомотив: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Бирсент Карагарен, Шакил Сно, Венсан Марсел, Георги Минчев, Димитър Илиев;

Пирин: Петър Петров, Красимир Станоев, Мохамед Брахими, Орлин Старокин, Петър Занев, Спас Георгиев, Станислав Костов, Станислав Манолев, Стилиян Николов, Христофор Хубчев;