Галерия

Мауро Икарди (Интер)

<p>Мауро Икарди (Интер)</p>

Един от водещите български мениджъри – Николай Жейнов, коментира пред Gol.bg дали ще се изменят трансферите във футбола.

Според него е твърде рано да се каже какво ще се случи, защото още не е ясно кога ще дойде краят на пандемията от коронавируса, която блокира планетата.

"Светът за първи път се сблъсква с подобно нещо и да коментираме тази тема, е все едно да говорим за "Нероден Петко". Има прекалено много неизвестности. Първо трябва да се доиграят първенствата и победителите се определят по спортен принцип. Но това кога ще стане, никой не знае. Каквото и да се каже сега, няма значение, защото има много въпроси без отговори. Всичко може да се промени от днес за утре. Не се знае клубовете с какъв бюджет ще разполагат, ще има рецесии. Когато има яснота за края на пандемията, тогава могат да започнат да се правят планове", каза Жейнов пред нашата медия.

 

Запитан на въпрос дали е възможно трансферите във футбола да се доближат до тези от НБА, където баскетболистите се разменят, той заяви: "Бартерът е една от най-трудните сделки. За него трябва минимум четири страни да дадат съгласие: двата клуба и футболистите. Ако една страна откаже, всичко пропада. Да приемем, че сега Аталанта иска даден играч. Дали той би преминал в Бергамо, където е огнището на заразата? Разбира се, че не".

 

Жейнов коментира и още един заплетен казус, причинен от пандемията, този с изтичащите договори на футболистите. "Това е тема, за която трябва бързо да се вземе решение. Има състезатели с договори до 30 юни. И ако след тази дата се доиграват първенства, сигурно ще се подписват анекси. Но какво правим, ако въпросният играч вече има договор с друг клуб и получи контузия, докато играе за стария? Кой поема отговорността? Всичко е още в сферата на догадките", добави Жейнов.