Ракета №1 на България Григор Димитров днес се изправя срещу ветерана Фернандо Вердаско в опит за първи път в кариерата си да прескочи 3-ия кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос". Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Гришо два пъти е стигал до тази фаза в Париж, но отпада. Миналата година загуби от Пабло Кареньо Буста, а през 2013 г. от Новак Джокович. Сега бившият №1 е в схемата на българина, като двамата могат да играят един срещу друг на 1/8-финалите", обясни Коларов.

Гостът каза още, че победителите от 3-ия кръг на "Ролан Гарос" печелят по 222 хиляди евро и 180 точки за ранглистата, а за шампиона са предвидени 2,2 млн. евро. "Това е малко повече сравнение с миналата година", допълни Коларов.

Относно съперника на Димитров – Вердаско, той обясни, че те са си разменили по две победи помежду си. "Имат и два мача на клей, където резултатът отново е равен 1:1. Иначе испанецът е на 34 г., №35 в световната ранглиста и има над 500 победи в професионалната си кариера. Само 9 тенисисти имат поне толкова спечелени мачове, като сред тях са Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович", добави Коларов.

Вижте тук видео с целия разговор!