Конър Магрегър и Хабиб Нурмагомедов се изправят помежду си в един от най-дългоочакваните мачове в бойните спортове. Голямата битка ще се състои в ранните часове на неделя в Лас Вегас. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Наградният фонд за ирландеца ще е около 15 млн. долара, а за руснака 10 млн. долара. Сумите могат и да нараснат, което зависи от много фактори. Единият е свързан с пей-пър-вю продажбите, които са рекордни – над 3 млн. Само от тях федерацията ще спечели 120 млн. долара", заяви Коларов.

Той допълни, че билетите за големия мач също са били с невиждана досега цена – от 205 до 2505 долара.

"Но това не попречи да бъдат продадени буквално за 3 минути. И на фона на тези суми е интересен хонорарът на съдиите. Той е "жълти стотинки" сравнение с наградните фондове. За главния рефер Хърб Дийн е 1900 долара, а за помощниците му 1600 долара", добави гостът.

Той говори още за делото срещу Кристиано Роналдо за изнасилване, което може да доведе до прекратяване на спонсорския му договор с Nike, който е доживотен и е на стойност 1 млрд. евро.

Вижте тук видео с целия разговор!