Лудогорец официално приключи участието си в евротурнирите за този сезон след равенство 1:1 с ФК Цюрих в Разград. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Гостът обясни, че разградчани не спечелиха нито един мач в групата си в Лига Европа, заради което в клубната каса ще влязат почти двойно по-малко постъпления от УЕФА, сравнение с предишните две участия на отбора в тази фаза на турнира.

"Четири равенства и две загуби. Това е равносметката за Лудогорец. Така клубът спечели 760 хиляди евро от бонусите на УЕФА за резултатите. Всяка точка в групите на Лига Европа носи 190 хил. евро, победата е равна на 570 евро", обясни Коларов.

Той направи съпоставка с предишните две участия на Лудогорец в същинската фаза на втория по-сила турнир на Стария континент.

"Тогава премиите от Нион бяха по-ниски, но и в двата случая "орлите" прескочиха групата си. През сезон 2013/14 клубът получи 1,5 млн. евро за представянето си срещу ПСВ Айндховен, Черноморец Одеса и Динамо Загреб, а миналата година сумата беше почти 1,4 млн. евро", добави гостът.

Вижте тук видео с целия разговор!