До момента единствено Лудогорец от всички български евроучастници е плащал трансферни суми за нови футболисти. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той се позовава на информация от авторитетния сайт Transfermarkt. Единствената забележка е свързана с Нуно Томаш, за когото не е ясно колко е платил ЦСКА на Белененсеш. През пролетта той игра на "Българска армия" под наем, след което "червените" откупиха правата му. "Но не се спомена никаква приблизителна сума. В Transfermarkt тя е отбелязана с въпросителен знак", поясни Коларов.

Иначе до момента най-скъпият нов футболист в евроучастниците ни е Дан Битон. За него Лудогорец плати на израелския Ашдод 1,1 милиона евро. "Очакванията към него са големи. Той е взет за наследник на остаряващия Марселиньо. Стойчо Стоев вече пробва двамата да играят заедно, което промени схемата. Ще видим на кой вариант ще се спре специалистът срещу Ференцварош в Шампионска лига", каза Коларов.

Той добави, че до момента ЦСКА е най-активен при взимането на нови футболисти. "Плюс вече споменатия Нуно Томаш, попълненията са седем на брой. Най-големи очаквания има към Греъм Кери. Той е ирландско крило и в контролите до момента демонстрира отлични качества. Определено изпъкваше", добави гостът.

Вижте видео с целия разговор!