Галерия

ЦСКА и Левски постигнаха победи в първите си мачове в евротурнирите, след като надделяха съответно над Титоград (4:0) и Ружомберок (2:0). Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той разказа как са завърши срещите на родните участници на международната сцена и добави, че реваншите ще се играят следващата седмица.

"Колкото до наградните фондове, от УЕФА още не са ги обявили официално. През миналия сезон за преодоляването на първия квалификационен кръг на Шампионска лига се полагаха 280 000 евро. За Лига Европа сумата беше 240 000 евро. Предполагам, че през тази година ще са леко завишени. Т.е., ЦСКА и Левски почти си осигуриха сумата. Отделно в касите на клубовете ще постъпят още приходи от телевизионни права, рекламодатели, продажба на билети и т.н. Но това няма да важи за "сините", които ще приемат Ружомберок без фенове", каза Коларов.

Вижте стадиона на Ференцварош в нашата галерия 

Гостът обърна внимание и на стадиона на Ференцварош, който впечатли голяма част от българските фенове. "Групама Арена е построен за 14 месеца. Издигането му струва 40 млн. евро, капацитетът е около 23 000 седящи места. Отговаря на изискванията на УЕФА да приема мачове от 1/4-финалите на Шампионска лига. За полагането на тревата е използвана модерна техника, която е ползвана и от Манчестър Юнайтед за "Олд Трафорд". Може да се подлага на големи натоварвания, компютър следи да растежа й, оборудвана е с отопление, предназначено за най-тежките зими".

"Феновете могат да си купят билет само срещу специална карта. Тя се получава на стадиона и на нея има снимка и имена. Създаването й отнема едва няколко минути. Седалките също са модерни и за тях е използвана полската антивандалска система Abucas. Това означава, че в него няма метални и твърди предмети и трудно се чупи. Освен това са много издържливи на всякакви метеорологични условия", добави Коларов.

Вижте видео с целия разговор!