"Анфийлд" е кошмарен стадион за Манчестър Сити. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"В неделя английският шампион гостува на Ливърпул в голямото дерби от Висшата лига. Преди него мърсисайдци са още непобедени и имат аванс от шест точки на върха пред "гражданите", поясни гостът.

"За последно Сити победи на този стадион през 2003 година. От тогава са изминали 18 мача във всички турнири, в които Ливърпул е спечелил 12 и 6 са завършили наравно", каза още Коларов.

Вижте класирането във Висшата лига

Той направи и финансов анализ на двата отбора, който показва, цената на всеки един от отборите надхвърля 1 милиард евро. "Най-скъп от всички е Мохамед Салах, малко зад него е Рахийм Стърлинг. Колкото до спортно-техническата част, Сити има проблеми в защита заради много контузени играчи. Ливърпул е много силен на контри и именно тези моменти ще решат дербито", добави Коларов.

Той коментира и още едно дългоочаквано събитие в света на спорта – тенис турнирът в Лондон, с който официално се закрива сезонът. "Финалите на АТП започват в неделя. Двете групи вече са ясни. Световният №1 Рафаел Надал има контузия от Мастърса в Париж. Испанецът е с разтегнат мускул на корема. Това определено може да му попречи да спечели първата си титла на този турнир. Той има два загубени финала, от Новак Джокович и Роджър Федерер. Швейцарецът е триумфирал рекордните шест пъти, но сега сърбинът може да го изравни", разказа още Коларов.

Вижте видео с целия разговор!