Галерия

Хари Кейн (Тотнъм)

<p>Хари Кейн (Тотнъм)&nbsp;</p>

Пандемията от коронавирус, която блокира света, ще спре реките от пари във футбола. Това мнение изрази агентът Мирчо Димитров в интервю за Gol.bg.

 

Според него ще има млади играчи, които ще са готови и да играят без заплати, за да успеят да пробият. "Божа работа е какво ще се случи. Разсъждавам трезво и смятам, че когато икономиката не работи, трябва да се мисли за здравето и храната на хората. В този случай футболът е на последните редици и ще пострада най-много. Състезателите вече няма да имат тези комфортни условия и огромни заплати. Но никой не може да гадае какво ще се случи. Където икономиката оцелее, ще има футбол и спорт. Русия, Казахстан, Китай", заяви Димитров пред нашата медия.

 

Според него, пандемията ще сложи и край на трансфери от порядъка на 100-200 милиона евро. "Тези сделки така или иначе не бяха реални. Наскоро говорих с един приятел. Димитър Якимов и Петър Жеков са играли за премии от 50 лева и кюфтета. Сега се дават заплати от по 20-30 млн. евро. Това са крайности, защото по света има хора, които работят за жълти стотинки цял живот. Но не се знае какво ще стане", добави Димитров.

Накрая той не изключи възможността трансферите да се доближат до сделките в НБА, където баскетболистите се разменят.