Реал Мадрид е най-скъпият шампион в първенствата от Топ 4 на Европа. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

След последните актуализациите на цените на футболистите, "Кралете" са единственият тим, който надхвърля 1 милиард евро. "След тях се нарежда Ливърпул, който в сряда официално вдигна титлата на Англия след 30 години чакане. Transfermarkt.com оценява мърсисайдци на 985 млн. евро. Съставът на Байерн Мюнхен струва 930 млн. евро, а този на Ювентус, който е на победа от девето поредно Скудето – 620 млн. евро. Интересното е, че "бианконерите" се намират чак на 11-то място сред най-скъпите отбори в Европа", каза Коларов.

Той говори и за рестарта  на сезона в НБА. "Той се поднови след близо четиримесечна пауза заради пандемията от коронавирус  Всички отбори ще изиграят по 3 контроли преди официалния рестарт, което ще стане на 31 юли сутринта. Първите мачове са с променени правила. Всяка част е от 10 минути вместо традиционните 12. Това се прави с цел да даде възможност на баскетболистите да натрупат игрова форма и да се намали рискът от контузии. Иначе сезонът се подновява с 22 отбора. Всеки тим ще изиграе 8 срещи, за да се определи финалната група", още каза Коларов.

Скоро очаквайте видео с целия разговор. В него гостът говори и за недоволството на  част от звездите от НБА, сред които и ЛеБрон Джеймс, относно условията на кампуса в увеселителния комплекс "Дисни Уърлд" в Орландо. Коларов не пропусна да коментира и темата за анулирането на най-престижната индивидуална нгарада във футбола – Златната топка.