Наградните фондове на US Open са намалени с 6,7% заради пандемията от коронавирус, която силно удари световната икономика и не позволява присъствието на фенове. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Турнирът започва на 31 август и ще продължи до 13 септември. "Все пак спадът не е толкова голям, колкото се очакваше преди няколко месеца. Общият награден фонд е 53,4 милиона долара, а миналата година беше 57,2 млн. долара. През 2007 г., когато настъпи кризата на ипотечния пазар в САЩ, спадът беше по-сериозен, минус 7,34%", заяви Коларов. 

Той добави още, че победителите в първия кръг ще взета по-големи суми, отколкото миналата година. "Тогава те бяха 58 хил. долара, сега са 61 хил. долара. Но шампионите ще спечелят 3 млн. долара, което е надолу с 22 %, сравнение 2019 г. – 3 850 000 млн.  долара", добави гостът.

Вижте видеото с целия разговор. В него Коларов говори за представянето на българските отбори в Европа и за трансферната сага между Барселона и Лео Меси.