Суперзвездата на НБА и Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс се разбра да поднови договора си с шампионите. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Новината дойде от агента на Краля – Рич Пол. ЛеБрон ще остане при "езерняците" до лятото на 2023 г. За новия сезон той ще получи възнаграждението си от последната година на настоящия контракт – малко над 39 млн. долара. След това сумата ще нарасне на 41 млн. долара и после на 44 млн. долара. Така за новия договор ще вземе общо 85 млн. долара. В Калифорния имат още добри новини – и другата голяма звезда  Антъни Дейвис преподписва", заяви Коларов.

  • Най-скъпоплатените баскетболисти в НБА за сезон 2020/21 
Име Отбор Заплата
1.Стеф Къри Голдън Стейт Уориърс $43,006,362
2.Ръсел Уестбрук Вашингтон Уизард $41,358,814
2.Крис Пол Финикс Сънс $41,358,814
3.Джон Уол Хюстън Рокетс $41,254,920
3.Джеймс Хардън Хюстън Рокетс $41,254,920

 

Той каза и кои баскетболисти в НБА в момента са най-скъпоплатени за новия сезон. "Според ESPN на върха е Стеф Къри от Голдън Стейт Уориърс. За новия сезон той ще спечели 43 млн. долара. Следва новото попълнение на Вашингтон Уизардс Ръсел Уестбрук с 41 млн. долара. После е гардът на Финикс Сънс Крис Пол, който взима като заплатата на Уестбрук. С няколко долара по-малко получават баскетболистите на Хюстън Рокетс Джон Уол и Джеймс Хардън. Иначе Уол премина при "ракетите" от Вашингтон Уизардс като част от сделката именно за Уестбрук", обясни Коларов.

Гостът коментира и програмата за началото на сезона в НБА. "Коледната програма обещава серия интересни мачове. Сред най-интересните е този между шампиона Лейкърс и Далас или ЛеБрон Джеймс срещу Лука Дончич. Новата кампания трябва да стартира на 22 декември. Лейкърс отново е фаворит №1 за титлата с новите попълнения като Денис Шрьодер, Монтрез Херъл, Уесли Матюс и Марк Гасол", добави Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за снощните мачове на ЦСКА и Лудогорец в Лига Европа.