Реал Мадрид претърпя истински резил за Купата на Краля, след като загуби с 1:2 с човек повече на терена и след продължения от третодивизионния Алкояно и отпадна. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Най-скъпите футболисти на Реал:

1.Тибо Куртоа €75 млн.
2.Каземиро €70 млн.
Рафаел Варан €70 млн.
Федерико Валверде €70 млн.
Тони Кроос €50 млн.

 

Той направи съпоставка на цените на двата отбора. "Разликата е наистина забележителна. "Белият балет" струва точно 782 милиона евро. Най-скъпият им футболист е Тибо Куртоа, оценен на 75 млн. евро. По 70 млн. евро са Рафаел Варан, Каземиро и Федерико Валверде. Целият отбор на Алкояно е 2,6 млн. евро. За сравнение, толкова струва и Ботев Враца. Най-скъпи в състава им са десният защитник Жордан Санчес и нападателят Мануел Райло – едва 250 хил. евро", каза гостът.

Най-скъпите футболисти на Алкояно:

1.Мануел Райло €250 хил.
Жордан Санчес €250 хил.
2.Раул Гонзалес €200 хил.
Пабло Карболен €200 хил.
3.Джона €150 хил.

 

Коларов обясни още, че част от футболистите на Алкояно имат и професии, докато футболът им е просто ходи. "Примерно, вратарят Хосе Хуан Фигерас отвори хлебарницата си на сутринта след историческата победа. Утре той ще навърши 42 години, а срещу Реал направи 10 спасявания, 5 от които след удари в наказателното поле. Неговата цена според Transfermarkt e 50 хил. евро. Той е най-евтиният състезател на отбора", каза още Коларов.

Скоро очаквайте видео с целия с целия разговор. В него гостът говори и за успехите на Алберт Попов, който през миналата събота и неделя спечели първи точки в Световната купа.