Един от най-евтините отбори на Мондиал 2022 – Саудитска Арабия, победи един от най-скъпите, този на Аржентина. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

  • Топ 5 на най-скъпите футболисти на Саудитска Арабия:
Име Отбор Позиция Цена
1.Султан Ал-Ганам Ал Насър защитник €2,5 млн.
2.Салем Ал-Досари Ал Хилал крило €1,8 млн.
3.Фирас Ал-Бураикан Ал Фатех нападател €1,8 млн.
4.Сауд Абдулхамид Ал Хилал защитник €1,7 млн.
5.Ясир Ал-Шахрани Ал Хилал защитник €1,5 млн.
Обща цена:      €25,2 млн.


"Успехът на "зелените соколи" продължава да кънти из цял свят. Убеден съм, че за него ще се говори още дълго време, особено, ако един от фаворитите на турнира отпадне още в груповата фаза заради тази загуба. Отборът на Саудитска Арабия е оценен на едва 25,2 милиона евро. Само Катар и Коста Рика са по-евтини на това Световно първенство. Най-скъпият футболист им е десният защитник Султан Ал-Ганам. 28-годишният бранител струва 2,5 милиона евро и играе за местния Ал Насър от Рияд и се появи в игра в 78-ата минута. На 2-ро място се нарежда лявото крило – Салем Ал-Досари, който струва 1,8 млн. евро и вкара победния гол. На толкова е оценен и централният нападател Фирас Ал-Бураикан. Отборът на Аржентина струва над 645 млн. евро и всеки един от петимата му най-скъпи футболисти, е оценен на повече, отколкото целия състав на Саудитска Арабия. №1 по този показател при гаучосите е Лаутаро Мартинес (75 млн. евро), Лео Меси е на 3-то място с 50 млн. евро", каза Коларов.

  • Топ 5 на най-скъпите футболисти на Аржентина:
Име Отбор Позиция Цена
1.Лаутаро Мартинес Интер нападател  €75 млн.
2.Кристиан Ромеро Тотнъм защитник €55 млн. 
3.Лео Меси ПСЖ плеймейкър €50млн.
4.Лисандро Мартинес Манчестър Юн защитник €50 млн.
5.Анхел Кореа Атлетико Мадрид нападател €40 млн.
Обща цена:      €645,2 млн.


Той каза и сега какво предстои за Аржентина. "В събота Меси и компания ще гонят задължителна победа срещу Мексико, защото всичко друго ще постави отбора в положението от Мондиал 2018. Тогава след два мача, Аржентина имаше само 1 точка и по чудо прескочи групата, след като Маркос Рохо вкара победен гол срещу Нигерия в 86-ата минута. Всички знаем, че Мексико е корав съперник, но гаучосите спечелиха последните си три мача срещу тях с голова разлика 8:0. Те бяха приятелски срещи, а през 2010 г. отборите играха 1/8-финал на Световното и Аржентина спечели с 3:1", припомни Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за Мондиал 2022.  

Снимка: БГНЕС