Аржентина и Канада късно снощи откриха 48-то издание на Копа Америка. Мачът завърши 2:0 за световния шампион. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloombergb TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

Но какви са наградните фондове на турнира? "Залогът е много повече от слава и престиж за 16-те отбора, които участват. Копа Америка 2024 ще се проведе в САЩ, заради което очакванията са да има рекордни приходи. Общият награден фонд за участниците е 72 милиона долара, като всеки има гарантирани 2 млн. долара само за класирането си. За достигане до 1/4-финалите са предвидени допълнителни 2 млн. долара, за бронзовия медалист 5 млн. долара, за сребърния медалист 7 млн. долара, а за шампиона 16 млн. долара. Сумите са по-ниски, сравнение с Евро 2024", каза Коларов.

Припомняме, че това е 48-то издание на Копа Америка, като Аржентина и Уругвай имат най-много трофеи – по 15. Бразилия е с 9, а настоящият шампион на континента са Лионел Меси и компания. Победителят в надпреварата и шампионът на Евро 2024 ще играят един срещу друг в поредното издание на "Финалисима" догодина. През 2022 г. Аржентина срази Италия с 3:0 на "Уембли".

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за Евро 2024 и НБА.

Снимка: БГНЕС