Ветеранът в категория „муха“ при жените в UFC Джъстийн Киш изля гнева си по адрес на Пейдж Ванзант и скорошното й желание да получи сериозно увеличение на заплатата в следващия си договор.

Киш, която през 2017 г. стана световноизвестна с необичаен инцидент в октагона, при който се изпусна по време на двубой, използва социалните медии, за да нападне Ванзант.

„Не издържам повече. Пейдж Ванзант продължава да се държи като суперзвезда, но действията й напоследък доказват, че е просто тъпа звезда. UFC, изправете ме срещу нея. Има по-добра блондинка в града, която наистина иска да се бие. Звездата може да си избере категория – „сламка“, „муха“, тежка, не ме интересува, защото мога да вляза във всякакви килограми. Без повече извинения, да се бием, Пейдж Ванзант!“, написа родената в Русия спортистка, цитирана от Boec.bg.

Колкото до инцидента преди две години, Киш го прие с чувство за хумор. "Аз съм войн и никога не се предавам. #ShitHappens, хаха, ще се завърна скоро", написа тогава Киш, която e родена през 1988 година в Ленинград, сега Санкт Петербург, но е била осиновена от американско семейство.

Иначе тя загуби въпросния мач от Фелис Хериг с 1:6 точки. В кариерата си в UFC Киш има 6 победи и 2 поражения. Има още 2 успеха от 2 двубоя в професионалния бокс и 22 победи и 2 загуби в кикбокса.