Един от най-популярните клубове в Русия – Спартак Москва, е основан през 1922 г., но доскоро нямаше собствен дом. Отборът ползваше за домакински мачове арените на Динамо, Локомотив, "Лужники", а понякога се е налагало да домакинства и в предградията край столицата. Периодично имаше слухове за изграждане на съоръжение за Спартак в една или друга област на Москва. Всички проекти обаче останаха само на хартия.

И накрая, през 2006 г., клубът получи земя в близост до едно от летищата. Първоначално беше планирано стадионът да отвори врати през 2010 г., но тогава изграждането му дори не беше започнало заради световната финансова криза. За щастие, големите трудности бяха преодолени и през 2014 г. "Откритие Арена" отвори врати. Превърна се в един от най-удобните и технологично напреднали стадиони в страната.

Изграждането струваше 150 милиона евро, капацитетът му е 45 360 места, като за световното местата беше увеличени до 46 000. Около него се планира да бъдат изградени две зали за хокей на лед, тенис академия, център за водни спортове, спортни училища и детски градини. "Откритие Арена" прие четири мача от Купата на Конфедерациите: Камерун – Чили (0:2), Русия – Португалия (0:1), Чили – Австралия (1:1), всички от груповата фаза, както и сблъсъкът за 3-то място между Португалия и Мексико (2:1).

На Мондиал 2018 на стадиона ще се състоят пет двубоя, като само един ще е от фазата на директните елиминации.

Ето кои мачове от Мондиал 2018 ще приеме "Откритие Арена":

16 юни, група "D": Аржентина – Исландия

19 юни, група "Н": Полша – Сенегал

23 юни, група "G": Белгия – Тунис

27 юни, група "Е": Сърбия – Бразилия

3 юли, 1/8-финал: Първи от група "Н" – Втори от група "G"