Страховита реч дойде от спортния шеф в Саудитска Арабия заради тежката загуба 0:5 от Русия на старта на Мондиал 2018. Турки Ал Шейкх изля гнева си от името на цялото кралско семейство и обвини играчите в бездушна игра.

"Причерня ми от гняв, голямо унижение. Направихме всичко за този отбор, осигурихме им отлични условия и треньори. Издържахме ги цели три години на най-високо ниво. Срещу това видяхме 5% от това, което изисквахме от футболистите", изригна Ал Шейкх.

Статистиката от мача с Русия в Москва показа потресаващи цифри. Арабите имаха владение на топката от 60% в мача, но в крайна сметка не успяха да направят дори един точен удар в противниковата врата.

Твърди се, че голяма част от футболистите в отбора ще бъде наказани, като пешкира ще операт най-вече вратарят Абдулах ал Муаюф, защитникът Омар Хаусауи и основният голмайстор на отбора - Мохамад ал Сахлауи. За разлика от тях селекционерът Хуан Антонио Пици засега минава метър с критиките от кралското семейство.

Ал Шейкх се извини лично на принц Мохамед бин Салман, наследник на саудитския трон, който изгледа позора от ВИП ложата на "Лужники" в компанията на руския президент Владимир Путин и шефа на ФИФА Джани Инфантино.