Оливие Жиру се пошегува, че ще се гордее да покаже на Тиери Анри, че е сбъркал избирайки Белгия вместо Франция. 

Утре двата тима излизат в полуфинал на световното първенство, а легендата на Арсенал ще бъде на пейката на Червените дяволи, след като е част от екипа на Роберто Мартинес. 

„Очевидно ще бъда много горд да покажа на Тиери Анри, че е избрал погрешния лагер. Наистина ще е странно да го видя да бъде срещу нас в мача, който съм убеден, че ще бъде специален и за него. За мен обаче е важно просто да спечелим“ заяви Жиру. 

Познаващ добре Еден Азар, с когото е съотборник в Челси и Килиан Мбапе от националния тим, нападателят не пести похвалите си за двамата играчи, които ще имат решаваща роля утре. 

„Те и двамата са гении. Килиан Мбапе все още е груб диамант. Много е млад и може още много да се развива. Мисля, че е най-опасен с бързината си, а и умее да се пласира отлично без топка. Той е повече нападател от Еден, който обаче е изключителен при пробивите си и за мен той е един от тримата най-добри играчи, с които някога съм играл“ добави Жиру. 

В двата състава има общо 17 играчи от Висшата лига и Оливие очаква особена атмосфера. „Има голямо съперничество между Белгия и Франция, бих казал, че това е един вид дерби. Те имат деветима играейки в Англия, но и за нас сблъсъкът ще е специален и определено с английски привкус“.