Отношенията между най-скъпия футболист в историята Неймар и новоизгрялата звезда на световния футбол Килиан Мбапе са, меко казано, обтегнати.

Информацията е на испанския вестник “Ел Паис”, който има добри контакти с обкръжението на бразилеца от периода му в Барселона. Миналото лято двамата се събраха в ПСЖ, като Неймар пристигна там от каталунската столица срещу 220 млн. евро.

Според “Ел Паис” през февруари след измъчената победа с 1:0 над Тулуза Неймар и Мбапе са стигнали до бой. 19-годишният французин бил здраво ядосан на бразилеца, защото не му подал на празна врата.

Освен това Неймар редовно изнервял колегата си в атаката на ПСЖ заедно със сънародника си Дани Алвеш. Двамата се подигравали на младока, наричайки го Донатело, пише "24 часа". Според тях французинът много приличал на един от героите от сериала “Костенурките нинджа”.

След 1/8-финала на световното между “петлите” и Аржентина, в който Мбапе вкара 2 гола за победата с 4:3, Дани Алвеш написа в туитър: “Донатело е бърз, или?”

Съществува голяма вероятност една от двете звезди да си тръгне от Париж. Към момента изглежда по-вероятно това да е Мбапе. 

Катарското ръководство на френския гранд иска да задържи Неймар още е в отбора, тъй като освен че е страхотен футболист, той има и голям търговски ефект върху клуба. 

Към Мбапе интересът е голям. Реал Мадрид, Юнайтед и Сити от Манчестър и Челси са мераклии да го имат.