Футболната легенда Диего Армандо не изглеждаше особено притеснен преди решителния мач на Аржентина срещу Нигерия от груповата фаза на Мондиал 2018. Всички "гаучоси" бяха на тръни, тъй като Лео Меси и компания трябваше да победят на всяка цена, за да продължат на осминафиналите.

Великият Дон Диего не само не показа тревоги, ами дори се заигра с една пищна нигерийка в ложата на стадиона в Санкт Петербург. По време на загрявката на двата отбора Марадона с небрежна физиономия награби африканката, която пък цъфтеше с усмивка до ушите и танцуваше в обятията на легендата.

Преди това великият №10 вдигна ръце към небето ръце, очевидно като страстно религиозен призова Господ за помощ на аржентинските футболисти.

В последните дни се говореше, че Марадона, който гледа всеки мач на Аржентина на световното, не можел да си намери място от яд заради трагичното начало в турнира. Според медиите в страната Дон Диего дори лично е посетил тима на Хорхе Сампаоли в деня решителния мач с Нигерия, за да надъха Меси и съотборниците му.

Камерите на стадиона в Санкт Петербург уловиха и голямата радост на аржентинската легенда, когато Лео Меси откри резултата срещу Нигерия в 14-ата минута на двубоя. Марадона буквално изпадна в делириум с вдигната към небето глава и кръстосани на гърдите ръце.