Бившият мениджър на Уест Хям Славен Билич е категоричен, че обича и Англия, но с цялото си сърце иска Хърватия да стигне до финала на световното първенство. 

Двата тима излизат утре в непредвидим сблъсък, като имат големи надежди да постигнат историческо класиране за битката за титлата. 

„Няма как да излъжа, тъй като имам големи симпатии към Англия. В същото време обаче, искам на 100% моята страна да успее да се класира за финала“ заяви бившият национален селекционер, под чието ръководство първите си мачове за Хърватия записаха Перишич, Манджукич и Субашич. Именно той бе този, който убеди Иван Ракитич да представя страната, а не да носи екипа на Швейцария, където семейството му емигрира. 

„Този отбор премина през много тежки моменти и това ще бъде голяма мотивация за тях. На Евро 2008 бяхме на 10 секунди от полуфинал, когато Турция  изравни и загубихме при дузпите. Лука и останалите бяха дълго време в сълзи след това. Има и други болезнени спомени и затова сега момчетата знаят, че това е техният шанс. Вече са опитни, играят в големи отбори и имат страхотен дух“ добави Билич. 

„Много съм радостен, че отборът успя да спечели по толкова труден начин срещу Дания и Русия, защото в миналото именно такива мачове бяха големият проблем. Модрич и Ракитич са най-добрата двойка халфове на световното, но не трябва да се подценяват и останалите. Не смятам, че ще стане атрактивен мач, но това е двубой, в който всичко може да се случи“ каза още той.