Галерия

Обвинения, че е била пияна по време на церемонията за награждаването след финала на световното първенство по футбол получи президентката на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, пише "24 часа". 

Тя подкрепяше сънародниците си на стадион “Лужники” в Москва при загубата с 2:4 от Франция, а след това се опита с прегръдки и целувки да им вдъхне кураж в тежкия момент.

Според сръбската преса обаче тези нежности се дължали на това, че Грабар-Китарович си била сръбнала подобаващо за настроение. 

“Пияната Колинда засенчи футболистите на родината си. Тя бе голямата звезда”, пише “Информер”. Вестник “Курир” пък излиза със заглавие “Алкохолинда”, играейки си с името на държавния глава на Хърватия.

В родината ѝ също се появиха подобни критични материали. “24 сата” цитира местен експерт по комуникация, който казва, че Грабар-Китарович е забравила да пази достойнството си. 

“Добре, че почна да вали обилно, защото иначе тя щеше да нацелува и момчетата, които подават топките”, заяви пък коментатор по националната телевизия.

Феновете по целия свят обаче набързо заобичаха едрогърдата Колинда заради нейното непринудено поведение. за разлика от другите държавни ръководители, тя беше естествена и беше облечена с фланелка на Хърватия.

В интернет масово бъркат Колинда с американската актриса Никол Коко Остин. Ето снимки на последната: