С попадения на Неймар и Роберто Фирмино Бразилия победи Хърватия с 2:0 в приятелски мач по футбол, който се игра на стадион "Анфийлд" в Ливърпул.

Малко преди да изминат десетина минути игра пред Вилиан се откри удобна позиция след бърза контраатака на южноамериканците, но в последния момент той не овладя пас на Данило. На отсрещната врата Деян Ловрен засече центриране от корнер с глава, но не беше настроил мерника си.

Хърватите създадоха още една опасност чрез Анте Ребич, който проби отляво и пусна за Иван Перишич, но последният се размина с топката. На отсрещната врата пък тупалка на Паулиньо срещна тялото на бранител.

В добавеното време на първата част Ребич беше изведен от Иван Ракитич в опит да преодолее Алисон, но стражът на бразилците се оказа по-бърз и изчисти.

На почивката в състава на бразилците се появи Неймар, който изглеждаше излекуван от контузията си. И двата отбора обаче трудно създаваха интересни положения и си личеше, че мачът е приятелски.

В 69-ата минута Неймар демонстрира невероятната си класа с чудесно изпълнение. Вилиан разтегли атаката към Коутиньо, който пусна за звездата на ПСЖ. Неймар финтира трима бранители в наказателното поле  и с мощен удар реализира с помощта на напречната греда.

Малко преди края на редовното време Роберто Фирмино обстрелва вратата на хърватите отдясно, но не успя да намери целта от сравнително малък ъгъл.

В 93-ата минута обаче Фирмино все пак успя да се разпише. Той беше изведен с дълъг пас от Каземиро, спря на гърди и копна майсторски над Шубашич.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4ac_ApAoIN8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


Бразилия - Хърватия 2:0

1:0 Неймар - 69'
2:0 Роберто Фирмино - 93'

 

Бразилия: Алисон, Силва, Миранда (Маркиньос - 65'), Данило, Марсело (Луис - 60'), Паулиньо, Каземиро, Фернандиньо (Неймар - 46'), Вилиан (Тайсон - 82'), Коутиньо (Фред - 81'), Жезус (Фирмино - 60')

Хърватия: Шубашич, Ловрен, Чорлука (Чалета-Цар - 52'), Вършалко (Йедвай - 87'), Вида, Бадел (Брозович - 61'), Ракитич (Брадарич - 83'), Модрич (Ковачич - 58'), Ребич (Пяца - 64'), Перишич, Крамарич