Аталанта бе на минути от сензационна победа като гост Ювентус в Торино! Кристиано Роналдо обаче вкара два пъти от дузпа и донесе равенството на тима си - 2:2. Двубоят на “Алианц Стейдиъм” бе доста интересен, като дори бергамасци се чувстваха повече от комфортно в Торино. Дуван Сапата даде аванс на тима си в 16-та минута, а Кристиано Роналдо изравни от дузпа в 55-та.

След почивката сценарият се повтори - Аталанта пак поведе, този път чрез Руслан Малиновский в 81-та минута, а в 90-та Роналдо отново изравни от дузпа. Така Аталанта пропусна да се изкачи до 2-то място в Серия А и прекъсна серията си от девет поредни победи. Момчетата на Джан Пиеро Гасперини имат актив от 67 точки, с една по-малко от втория Лацио. Ювентус продължава да трупа преднина на върха и вече има актив от 76 т.

Аталанта изигра много добро първо полувреме, през което се чувстваше повече от комфортно на “Алианц Стейдиъм” и донякъде изненадващо владееше инициативата. Още в 6-та минута Дуван Сапата стреля неточно с глава, а след още 6 Иличич опита фалцов удар по диагонала, но и той не намери очертанията.

Така се стигна до 16-та минута, когато Папу Гомес и Сапата матираха защитата на Юве с двойно подаване, а таранът прониза Шчесни с удар по земята - 1:0 за Аталанта. Юве реагира в ответната атака със слаб удар на Дибала в ръцете на Голини.

Добрата игра на гостите продължи и в 32-та минута Тимъти Кастан се пребори за една топка в центрира и центрира, но Сапата не успя да засече топката във вратата. До края на първата част шут на Иличич бе блокиран от Матюиди, а Роналдо стреля неточно с глава, а и беше в засада.

След почивката Юве коригира играта си и в 49-та минута Федерико Бернардески можеше да изравни, но стреля покрай гредата. Така се стигна до 55-та минута, когато Ювентус получи леко спорна дузпа. Пауло Дибала центрира към наказателното поле, а там Мартен де Роон отклони топката с лакът. Въпреки че холандецът опита да прибере ръката си, главният рефер бе категоричен - дузпа за Ювентус. Кристиано Роналдо нямаше никакви проблеми от бялата точка - 1:1.

В 70-та минута Роналдо изскочи сам срещу вратаря на гостите, но стреля нескопосано, а освен това бе и в засада. В 75-та минута Аталанта бе на сантиметри от втори гол, когато Малиновский стреля по диагонала, а топката мина покрай гредата.

Юве отговори с прекрасно изпълнение на Роналдо в 77-та минута. Португалецът показа класа, като овладя една топка на гърди и стреля от воле с левия крак по диагонала. Голини обаче успя да отрази със сетни усилия.

Така се стигна до 81-та минута, когато Малиновский настрои мерника си и със страшен шут направи 2:1. Украинецът бе оставен непокрит на границата на наказателното поле, стреля мощно към близкия ъгъл и не остави никакви шансове на Шчесни. Малко след това Малиновский стреля отново от дистанция, но този път не намери целта.

Роналдо пък пробва да изравни от свободен удар в 88-та минута, но топката се отби в стената и излезе в ъглов удар. При последвалото центриране Игуаин чукна топката в ръката на Муриел и спечели нова дузпа за Юве. Роналдо стреля в същия ъгъл и донесе точката на торинци.

Португалецът запази перфектния си рекорд от дузпи в Серия А този сезон - 11 от 11 и посегна към голмайсторския приз. Кристиано има 28 гола от началото на сезона, а пред него е само Чиро Имобиле от Лацио с 29.

Ювентус - Аталанта 2:2

0:1 Дуван Сабата 16’

1:1 Кристиано Роналдо 55’-д

1:2 Руслан Малиновский 81’

2:2 Кристиано Роналдо 90'-д

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Данило (56 - Сандро), Матюиди (82 - Рамзи), Бентанкур, Рабио, Бернардески (57 - Коста), Дибала, Роналдо

Аталанта: Голини, Толой, Паломино (75 - Калдара), Джимсити, Хатебур, Де Роон, Фройлер (75 - Тамезе), Кастан, Гомес (68 - Малиновский), Иличич (59 - Пашалич), Сапата (67 - Муриел)